Premiär! Björn bygger bo – attefall

Publicerad 2017-03-28

Premiär! Björn bygger bo – attefall

Den välkända bygg- och TV-profilen Björn Christiernsson är tillbaka i ett nytt och unikt samarbete med Finja. Förra gången fick tittaren följa honom när han skapade sitt livs hem i form av ett murat och putsat hus till sin familj. Bostaden har nu kompletterats med ett populärt attefallshus, självklart även det byggt med Finjas produkter, och i två kortfilmer får tittaren följa arbetet med gästhuset och se det ta form steg för steg samtidigt som Björn bjuder på en mängd värdefulla tips.

– Eftersom ett attefallshus inte kräver något bygglov är det en mycket tacksam typ av komplementbyggnad som optimalt utnyttjad mycket väl kan fungera som permanentbostad för till exempel en tonåring eller student, eller som i vårt fall utgöra en bekväm plats för övernattande gäster, säger Björn Christiernsson.

För den som själv funderar på att bygga ett trivsamt och praktiskt attefallshus finns det mycket matnyttigt att ta del av i filmerna. Alltifrån gjutning av grunden till murning och putsning av väggarna gås igenom. Dessutom berättar Björn om fördelarna med Mursystem Exakt och varför Finjas nya plastsäckar kommer att revolutionera den svenska byggbranschen.

– Vårt samarbete med Björn skapar en fantastisk möjlighet att på ett lättsamt men samtidigt pedagogiskt sätt få ta del av hur ett proffs bygger ett attefallshus från start till mål. Vi är naturligtvis även glada över att vara en del i att skapa ett inspirerande och komplett boende med övernattningsmöjligheter utöver det vanliga, säger Veronica Jensen på Finja.

Från grund till tak

Björns nya gästhus, vars framväxt tittaren får följa i två avsnitt, är ett murat och putsat attefallshus från grund till tak. Ytan nyttjas maximalt med en optimal planlösning, vilket resulterar i att det finns gott om utrymme för såväl umgänge som sömn. Med hjälp av ett sovloft blir sängplatserna fler och en kamin bidrar med både värme och mys. Utvändigt skapas en öppen spis med grillmöjligheter i skorstensstocken, vilken kan skänka ett vackert ljusspel om kvällarna. Titta själv in på Finjas Youtubekanal och följ attefallsbygget steg för steg.

Avsnitt 1 - Gjutning och murning
Ett tryggt och hållbart attefallshus börjar med grunden. I detta avsnitt förklarar Björn valet av plats, märker ut ytterväggarna, ägnar sig åt markjobb samt grundsättning.

Kommer snart!

Avsnitt 2 – Putsat och klart

För pressinformation kontakta även:
Björn Christiernsson, 070-146 6343

Premiär! Björn bygger bo – attefall
Björns attefall 2
Björns attefall 3
Björns attefall 1